Ziua 2, Turtle on the beach, pe plaja din Kovalam #keralablogexpress

9th March 2016

turtle-on-the-beach-kovalam-17

Primul Hotel din cele peste 16 în care am stat în Kerala. Două nopți în același loc, ce lux. Cu plajă, piscină, soare, mânare foarte bună, colegi de vorbă. Perfect. Dar cum spuneam… în cea de-a doua zi în Kerala nu am făcut mare lucru, în continuare mă adaptam la clima din Kerala, nu mai mult decât baie la piscină, stat de vorbă cu restul bloggerilor veniți aici, alții erau la alte hoteluri, am postat un articol, ziua 1 în Kerala – de fapt am avut timp de asta, că în rest…. Plus plimbare la plajă, pe înserat. relaxare totală.

Camere

Mare, dotată cu de toate, aer condiționat, ventilator în tavan – nu am văzut nicio cameră fără dintre cele în care am ajuns în Kerala, soluție anti-țânțari în priză, prizele funcționau și fără adaptoare, dar nu strică să aveți unul. Vedere la o piscină mică și mulți cocotieri. De vis. Ni s-a făut curat zilnic în cameră, plus că ne-au dat câte un litru de apă de persoană, standard în majoritatea hotelurilor. Plus: cafele, ceai gratuit.

Multe tipuri de camere: vedere la mare, superbe

turtle-on-the-beach-kovalam-51

turtle-on-the-beach-kovalam-1

Wifi

Mare, cu de toate. Wi fi bun în cameră, nu cel mai bun, dar mergea, acum îmi dau seama de diferență față de celelalte hoteluri, la jumătate nu mergea deloc în amere după laptopuri, doar după telefoane. Aici și eu și colega de cameră am reușit în același timp să postăm pe blog, să punem filmulețe, etc. Încet, dar sigur. În spațiile comune era chiar mult mai bine.

Mâncare: Restaurantul Catamaran

Las imaginile să vorbească, dar pe scurt: la bufetul de mic dejun atât preparate indiene cât și tot ceea ce se regăsește la un bufet în Europa, inclusiv porridge, roșii coapte și fasole – erau mulți englezi în hotel și  fructe, cereale, omletele se făceau pe loc, lapte, iaurt, semințe diverse, etc.
La prânz selecție largă la bufet, plus/sau meniu a la carte, unde erau praprate din mai multe bucătării, foarte bun risotto, burgher uriaș, salate bune, pește grill, cam orice. La fel la cină.
Foarte curat totul, personalul extrem de serviabil și erau mulți de tot, adică nu apucai să stai fără să vină imediat să se ocupe cineva de tine, inclusiv să îți așeze șervetul. Nu am văzut la toate resorturile atât de mult personal la restaurant, dar la Turtle on the beach restaurantul nu servește numai clienții hoelului, fiind unul dintre cele mai bune restaurante din Kovalam.

turtle-on-the-beach-kovalam-6

Haryadi Yansyah , omnduut, unul dintre cei mai sufletisti oameni posibili, doar este indonezian 😀

 

Îl puteți încerca dacă sunteți în oraș

Am remarat cu surprindere că nimeni nu ia cu mâna din preparatele de la bufet – surprinsă pentru că așa îmi spunea toată lumea că se întâmplă în India și Catamaran a fost primul restaurant vizitat, dar a fost la fel în toată kerala. Ba chiar că indienii prezenți în hotel, majoritatea lor, foloseau tacâmuri. Erau și familii indiene, ele îmbrăcate foarte modern – nu este așa situația peste tot, dar cei care își permit hoteluri bune au un stil de viață mai occidental, deși poartă des și tradiționalele saree-uri.

Piscine și relaxare

Deși mi-am propus, eram atât de obosită – veneam după o perioadă foarte aglomerată aici și cu foarte puțin somn, ceea ce nu este o idee bună, face aclimatizarea mai dificilă. Așa că nu m-am putut aduna să mă duc la sală. Nici toată excursia, nu am avut timp să scriu dar de fitness. Dar există.

Plus două piscine exterioare

Se furnizează prosoape pentru plajă și pentru piscină

Plaja

Este publică, am auzit că ar fi și una privată, dar nu am găsit-o, de fapt nici nu am căutat.

Am fost în #KeralaBlogExpress la invitația Biroului de Turism al Keralei, proiectul fiins sprijinit de Nikon România și de First Class Intl, o agenție boutique care realizează foarte multe programe frumoase, multe pentru SPA, vindecare, cunoaștere, pentru grupuri sau individual, în diferite destinații exotice și nu numai. Alexandra, de la First Class m-a rugat să fac mai multe fotografii în hotel, deoarece avea câțiva turiști cazați și dorea să afle exact ce și cum,. de aceea am vizitat atâtea camere.

Încă o privire și pe curând!

turtle-on-the-beach-kovalam-111

turtle-on-the-beach-kovalam-22turtle-on-the-beach-kovalam-24

turtle-on-the-beach-kovalam-29

turtle-on-the-beach-kovalam-34

 

Follow Kerala Tourism on
Facebook, Twitter, Instagram
to get the latest updates about blog express