Guruvayur, începe aventura: trenuri locale, elefanți, maeștri yoghini, temple interzise non-hindușilor #Kunnathur Mana Ayurveda

3rd March 2016

swami-kashitheerthananda

Aventura indiană pe cont propriu începe odată cu debarcarea din autocarul Kerala Blog Express și îmbarcarea în mult mai pământeanul tren local, ceva care m-a făut să mă gândesc: serios? Cum de am ajuns aici? Deși am avut emoțiile pe care le am de obicei în fiecare loc nou, nu știu cum dar lururile s-au aranjat cum nu se poate mai minunat. Deocamdată. Deoarece de la statutul de tomberoneză imperială într-un tren ca vai de lume, un vagon întreg cușetă cu oameni la grămadă m-am trezit cu tot cu valiza mea frumoasă și cu celelalte acareturi adunate între timp într-un loc superb, Kunnathur Mana Ayurveda Heritage, cu o întreagă armată de oameni porniți să facă orice să mă bucur de șederea aici.

Am luat trenul de dimineață (3:20) – la ora aceasta se puteau face rezervări online și am ajuns în gară la Guruvayur la ora 5:50, de unde am fost preluată de Akhi Roop, cel mai simpatic Manager Executiv din lume, are doar 21 de ani dar este foarte muncitor și extrem de amabil, deși mă sufocă un pic cu atenția, i s-a spus să stea mereu cu mine să nu îmi lipsească nimic și chiar așa și face, m-am trezit că mi-a adus ceva în cameră și începuse să îmi împacheteze lucrurile aruncate peste tot. Nu prea înțeleg cultura locală, dar învăț, desigur l-am oprit din cotrobăială. Și nu, nu vreau să fac baie în piscină la ora 6:30 dimineața, după ce mă trezisem la 2:00. După puțină odihnă, am mers la micul dejun, masaj ayurvedic și începe aventura.

kunnathur-guruvayur-58

Paranteză: Faptul că am venit aici la invitația statului Kerala este privit ca o mare onoare, așa că am parte de un tratament cum nici nu mi-aș fi putut închipui: directorul general și după cum îmi dau seama din familia care are proprietatea și alte afaceri locale a venit cu mașina personală și ne-a plimbat toată ziua. Nici acum nu știu exact dacă am fost purtată pe unde avea treabă, intercalat cu obiective, sau ce anume, dar a fost minunat. Cu siguranță mi-a plăcut mai tare să ajung pe ici colo, în case locale, ba la soacră, ba la magazinul ayurvedic să ia proviziile pentru centru, ba la templu, sau chiar la un renumit maestru yoghin, decât la atracțiile turistice propriu-zise.

Kunnathur Mana Ayurveda Heritage

Despre casa Kunnathur Mana Ayurveda și despre istoria ei voi scrie o postare separată, pot să vă spun că m-am îndrăgostit de acest loc de la prima vedere și că m-am bucurat foarte tare că m-au invitat să stau la ei 2 zile, să cunosc acest loc.

Follow Kerala Tourism on
Facebook, Twitter, Instagram
to get the latest updates about blog express