Greenwoods Resort: Thekkady, Kerala, zilele 7 și 8 #KeralaBlogExpress

21st February 2016

greenwoods-resort-trekkady-25

Greenwoods Resort, în tărâmul mirodeniilor, Thekkady. Autocarul Kerala Blog Express a parcat la Greenwoods Resort! După ce din 15 februarie am stat mereu în alt loc, inclusiv pe o căsuță plutitoare, avem două zile în același loc și ce loc. Au fost două zile de vis, de surprize, de râsete, de plantat copăcei, de încercat portul local, de uimire și de shopping! Aventura extremă a fost la coadă la băuturi, deoarece am petrecut în fiecare seară, iar aici nu se poate lua decât din câteva locuri, aglomerație maximă. Și iar distracție.

În articol voi scrie pe scurt despre Thekkady, despre program desigur, dar este un review al hotelului, primul din cele pe care le pregătesc, nu doresc să uit ceva din tot ce a fost, simt dorința de a da ceva înapoi oamenilor care ne-au primit atât de frumos.

Thekkady:

Parcul Național Periyar, cu tigrii, elefanți – am văzut o familie în sălbăticie și nu cred că există ceva mai majestuos și patria mirodeniilor – aici sunt plantații de tot mirodenii de tot felul, de cafea, dar și peisaje foarte pitorești. Voi realiza un articol separat despre toată zona, ce se poate vedea.

Greenwoods Resort: primirea

Sunt de 9 zile în India și nu îmi vine să cred cum a zburat timpul. Pe 19 februarie ne-am cazat la Greenwoods și după primirea cu care deja de-am obișnuit în alte hoteluri și de care au parte toți turiștii: bindi (punctul roșu sau de altă culoare pe pe frunte), prosoape umede pentru împrospătare, o băutură răcoritoare cu fructe, coliere, plus șaluri, camerele pregătite, cu chei și parole pentru internet – am fost copleșiți efectiv de grija lor pentru noi -și nu este ceva ce am întâlnit peste tot, iar colegii noștri din alt hotel nu au avut parte de același tratament, deci este vorba despre ei, oamenii chiar s-au dat peste cap: managerul hotelului ne-a făcut sesiuni foto, cu toate aparatele din dotare când i-am solicitat ajutorul, iar șeful de recepție m-a lăsat să lucrez la calculatorul lui, pentru că laptopul meu nu se conecta. Ba chiar mi-a spus să nu îmi fac griji, să stau cât vreau.

greenwoods-resort-trekkady-13

greenwoods-resort-trekkady-7

greenwoods-resort-trekkady-8

Camerele

Spațioase, dotate corespunzător cu aer condiționat, ventilator, aparat cu soluție împotriva țânțarilor, TV cu CNN și alte programe internaționale, multe prize (importante pentru bloggeri) apă, cafea, ceai din partea casei, cosmetice, tot. Ca aspect destul de obișnuite, nu pot spune că am fost impresionată, erau corecte, dar fără ceva special, însă curate. Pentru curățătorie prețuri mici, dar la fel am avut surpriza să fie din partea casei, când am dorit să plătim, eu, colega mea de cameră și încă un băiat din grupul destul de numeros, vreo 20. Și unii și-au spălat hainele în chiuvetă, au făcut o față când au aflat că era gratuit!

greenwoods-resort-trekkady-36

Mâncarea

Mare varietate și mai ales foarte multe opțiuni pentru cei are nu digeră atât de bine preparatele locale. Multe feluri fără mirodeniile locului, mereu o supă era pe gust european, una locală, la fel toate preparatele. Multe feluri se realizau pe loc, de la gogoși și pâinici, omlete la preparate din carne și altele. Plus salate. La alegere ingredientele și dressingul.
Totul proaspăt, totul imaculat. Am mâncat cu plăcere și am găsit produse pe gustul meu, chiar și fetele care nu tolerau mâncărurile picante sau aromele locale – da, în unele locuri și pizza are același gust/mirodenii ca preparatele locului, așa că…. dar aici nu.
Dulciurile…. eu le-am ocolit, dar erau sufleuri de ciocolată albă, brownie și tot felul de minuni. Au fost la mare căutare, fetele s-au dat în vânt după ele. Au venit și de celălalt hotel să mănânce la noi că acolo nu era la fel, deși același număr de stele și oamenii de la noi nu s-au supărat deloc. Dimpotrivă. Am avut mereu o masă lungă pentru noi toți, rezervată, să stăm împreună. Aceeași, masa KBE.

greenwoods-resort-trekkady-19

greenwoods-resort-trekkady-21

greenwoods-resort-trekkady-23

greenwoods-resort-trekkady-24

greenwoods-resort-trekkady-30

greenwoods-resort-trekkady-32

greenwoods-resort-trekkady-35

Piscina

Nu am făcut baie că nu am avut timp cu restul activităților, dar am văzut că era curățată în fieare dimineață, ca toată proprietatea de altfel, am umblat în picioarele goale peste tot la un moment dat și nu eram murdară, incredibil, foarte puțin praf, dar aspirau, spălau, aveau un asăpirator pentru frunze, se muncea mult și mereu. Într-o seară ne-au lăsat să avem o mini petrecere la piscină, ai venit și colegii din celălalt hotel și berile ni le-am cumpărat de la un magazin local, am fost lăsate în față, desigur. Coada mare era pentru lichioruri, pentru bere se mergea direct în față.

greenwoods-resort-trekkady-14 (1)

greenwoods-resort-trekkady-16 (1)

greenwoods-resort-trekkady-27

greenwoods-resort-trekkady-33

greenwoods-resort-trekkady-28

greenwoods-resort-trekkady-12

greenwoods-resort-trekkady-20

Plantat un copăcel

Al meu este un pom fructifer, o să aibă numele pus în dreptul lui și pot veni să îl văd, din când în când. Nu este deloc o idee rea, deja m-am atașat.

greenwoods-resort-trekkady-1

greenwoods-resort-trekkady-37

Căsuța din copac

Până la ora 18:30, oaspeții hotelului pot servi ceai, cafea și diferite sucuri în căsuța din copac. Simplu, relaxat, fermecător.

greenwoods-resort-trekkady-2

greenwoods-resort-trekkady-18

greenwoods-resort-trekkady-39

Demonstrație de purtat un Saree 

Când ești în India….. trebuie să înveți cum să porți un saree. În Kerala se poartă alb cu bandă aurie, mă refer la cele din zonă și sunt atât bucată întreagă, cum sunt și clasicele saree-uri indiene, cât și din două piese. Se montează un pic diferit față de saree-urile pe care le cunoaștem și operațiunea necesită 15 minute!
A fost și o demonstrație pentru portul bărbătesc.

greenwoods-resort-trekkady-25

greenwoods-resort-trekkady-34

 

greenwoods-resort-trekkady-15

greenwoods-resort-trekkady-17

greenwoods-resort-trekkady-26

Dans

În fiecare seară este și demonstrație de dans indian, pe lângă alte activități care se desfășoară în cadrul hotelului, precum trekking dimineața, sau în zonă, excursii opționale.

greenwoods-resort-trekkady-22

greenwoods-resort-trekkady-31

Shopping la Greenwoods

Magazinul hotelului avea niște lucruri superbe, așa că am luat o brățară și cercei pentru cumnata mea că își dorea ceva cu pietre și o brățară cu perle de cultură și rubine indiene, plus brățări pentru glezne pentru mine – acestea din argint cu un amestec, nu argint pur, restul argint 100%. 4200 de rupii toate. Am primit și certificat. Aveau niște șaluri din mătase și din lână… rar așa calitate.
Știu că prețurile sunt mari în magazinele din hoteluri, dar numai așa pot fi sigură că iau ceva autentic, adică că argintul este argint, etc. Plus că întrebând în oraș despre brățări pentru glezne, mi s-a cerut un preț de 6 ori mai mare decât cel de la hotel. Iar calitatea nu era aceeași. Așa că da, pentru indieni sunt prețuri mai mici dar pentru turiști…. până la urmă la noi nu găsești așa ceva la prețurile accestea așa că dacă găsiți ceva care vă place mult de tot, nu stați pe gânduri, eu nu doream brățară, dar foarte rar îmi place un lucru atât de mult, rar de tot.

greenwoods-resort-trekkady-9

La Revedere Greenwoods!

Ne-a părut rău să plecăm, ne-am simțit atât de bine. Am primit câte un coșuleț cu mirodenii din recolta proprie, cum primesc și oaspeții care stau mai mult de trei zile.
Tot stafful a venit să ne facă cu mâna, au făcut poze cu noi, venise și unul dinte curcanii casei, înfoiat tot și se tot interpunea între noi și cei care realizau poze. Să fie în centrul atenției, nu?
Cei ce la Greenwoods Resort iubesc bloggerii, așa ne-au spus, dar ne-au și demonstrat. Cu siguranță iubesc și turiștii. Recomand acest hotel pentru ambianța deosebită și pentru toate de mai sus, dacă doriți să vizitați Kerala și Trekkady.

Am ajuns la Greenwoods Hotel Thekkady în cadrul programului Kerala Blog Express, organizat de Oficiul de Turism al statului indian Kerala, pentru 30 de bloggeri din 25 de țări. .

greenwoods-resort-trekkady-6

Follow Kerala Tourism on
Facebook, Twitter, Instagram
to get the latest updates about blog express