Az első keralai ételek képekben

2nd April 2016

Még csak három napja vagyok Dél-Indiában, Keralában, de máris rengeteg nagyon erős impulzus ért, persze nem csak gasztronómiaiak. Egyszerűen nem tudok betelni a gazdag fűszerezésű, rengeteg csípős és vegetariánus ételt felvonultató választékkal, kemény két és fél hét lesz ez!

Hihetetlenül gazdag Kerala konyhája, még annak ellenére is, hogy alapízként végigvonul szinte minden fogáson a kókusz, ami olyan mennyiségben terem itt, hogy nem is nagypn lehet meglepődni, hogy minden formájában ott van a helye az előételektől a főételeken át a desszertekig mindenben. És persze rengeteg fűszert is használnak, több ezer éves hagyományok segítenek ebben. Az iagzi feltérképezéshez még kevés volt az eddig pár nap, de addig is közreadom az első benyomásaimat képekben. Rengeteg, főleg rizs(liszt)alapú lepény/palacsinta, rengeteg curry, chilipaprika szinte mindenben, halak, birka és butálisan sok zöldség, akár húsok nélkül is.

Azt hiszem az egyik legnagyobb kedvenc a halcurry (meen moilee a helyi verzió neve) lesz (az első képen), ehhez a legjobb kísérő az appam, egy kókusztejes, kissé édes rizslepény!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Follow Kerala Tourism on
Facebook, Twitter, Instagram
to get the latest updates about blog express