Ziua 5 în #KeralaBlogExpress: plajă, kayaking, temple și sate pitorești, resorturi luxoase

16th March 2016

La plimbare prin Marari Beach Resort

Mic dejun pe o bărcuță plutitoare luxoasă, plajă, piscină și prânz într-un resort renumit, Marari Beach și o după-amiază de poveste, cu demonstrații de gătit, cu o vizită la un templu local și cayaking pe canalele de vis din backwaters în regiunea Allapey/Alappuzha, Kerala. Vegetația luxuriantă, bunătatea și zâmbetele localnicilor, fauna bogată, trecerea de la lux și confort modern tradiție, la petrecerea unei după-amieze într-un decor vechi de 150 de ani care păstrează aproape neîntinată splendoarea și umbrele trecutului în sălile cu mobilier vechi, baldachine și lemn lustruit ne-a copleșit. La fel resortul unde ne-am cazat în seara aceea, unul dintre cele mai frumoase din India, Kumarakom Lake Resort.

Am admirat răsăritul în decorul de vis unde ne petrecusem sera, iar după am avut parte de un mic dejun consistent pe căsuța plutitoare Cinamon – Scorțișoară și o plimbare de aproximativ 2 ore prin backwaters până la locul de une am fost preluați de alte bărci și duși la autocar.

Mic dejun pe Cinamon, Spice Routes, Backwaters

În ziua precedentă primisem în autocar banii pentru călătoria cu avionul, de fapt 70% din valoarea biletului, cât a fost acoperit de organizatori. În rupii. Trist că am cheltuit cu mult mai mult decât îmi propusesem, dar parcă sunt bani de jucărie, totul este deformat, ți se pare ieftin și până una alta te trezești că nu știi pe ce i-ai dat. Mulți i-am cheltuit dând bacșișuri personalului de pe unde am stat, mai ales că nu am plătit nimic pentru serviciul de curățătorie, că peste tot ni se aducea bagajul, etc.

Marari Beach Resort

Aici am petrecut o parte a după-amiezii, ni s-au dat două căsuțe tuturor, unde să ne ținem lucrurile și după ce am făcut un tur al proprietății am avut program de voie: unii au mers la plajă, alții la piscină, care încotro. După 2 ore a trebuit să mergem la masa de prânz și din nou pe drum.

Marari Beach Resort este parte din grupul CGH earth. Un complex de căsuțe și de vile, pe un teritoriu uriaș, cu piscină, centru ayutvedic, ieșire la mare, parc cu palmieri și șezlonguri, restaurant cu preparate bio, foarte gustose și foarte proaspete. Aveau desigur și mult preparate indiene, specifice Keralei și multe preparate din bucătăria internațională, la care m-am oprit. Deserturi foarte bune, plus minunatele sucuri fresh de ananas, pepene roșu etc.

Cat multi bloggeri din grup se distrau la piscina, am preferat sa lucrez un pic si sa ma bucur de aerul conditionat

Asta dupa ce facusem o sedinta foto cu aparatul pe timer si am cazut din sezlong, cand doream sa ma indrept spre aparat, grea pozitie

Akkarakalam Memories

Akkarakalam Memories este o casă veche de 150 de ani, cu o istorie bogată și cu o moștenire transmisă din generație în generație. Am înțeles că în trecut a aparținut unei familii siriene creștine, fiind la începuturi o fermă. Azi este o casă de oaspeți renumită, mi-a plăcut enorm, la fel de mult precum satul și tot ce am văzut aici.

Am vizitat templul Palathikkad, era liniște la prânz iau ulterior a fost o mare festivitate. După vizita la templu am făcut kayaking, prima oară în viața mea. Am solicitat desigur un cayac cu un singur loc -nu am spus că nu am mai făcut asta, am tăcut mâlc dar cât de greu putea să fie – mi-am luat cu mine aparatul mirrorless Nikon 1 AW1, ce noroc că este subacvatic și dă-i.

Templul Palathikkad

Kayaking in Backwaters, cu echipa de la Kalypso Adventures

Aici puteți vedea un traseu complet cu echipa de la Kalypso Adventures, toți oamenii sunt incredibili.
Noi am avut doar o experiență ”touch and go” cum i se spune, adică atyinge și pleacă, 1 oră de plimbare cu cayacul adică. Care la mine s-a lungit că am zăbovit îndelung, m-am oprit din când în când să fac poze, să vorbesc cu localnicii. La un moment dat a venit cineva după mine. Mi-a plăcut atât de tare totul că o să postez un articol separat numai cu plimbarea pe lac, mai ales că am atâtea fotografii pe care doresc să vi le arăt! După plimbare am asistat la o demonstrație de gătit, am băut câte un ceai sau cafea și iar în autocar.

Atenție la țânțari

Singurul lucru care va poate aduce cu picioarele pe pământ sunt temuții țânțari așa că nu uitați să aveți cu voi soluție împotriva lor, eu am cumpărat o soluție pe bază de plante, ayurvedică, din Kerala, dar am auzit că este foarte bun și uleiul de lemongrass și uleiul de eucalipt. Pot să bag mâna în foc pentru soluția ayurvedică, datorită căreia nu am avut nici măcar o înțepătură de țânțari, eu care sunt o țintă preferată și erau bloggeri care erau plini de semne. Nu știu de ce nu se dădeau cu nimic, sau dacă se dădeau o făceau superficial, sau poate că teama noastră de malarie (deși în Kerala a fost eradicată de mult, riscul este foarte scăzut spre 0, dar nu sunt necesare pastilele decât dacă doriți neapărat) care m-a făcut să aplic din foarte multă abundență m-a ferit de fapt?

Kumarakom Lake Resort

Seara am avut plăcuta surpriză să fim cazați la unul dintre cele mai frumoase resorturi din India, Kumarakom Lake Resort – nu toți, doar o treime dintr noi și este fabulos. Am făcut baie în piscina care înconjoară o parte dintre vile și la care aveam ieșire noi, ignorând broaștele co-locatare, până la urmă doream câteva fotografii aici, așa că le-am ignorat deși erau destul de mărișoare și braziliencele țipau de alături. Sunt inofensive și cum vă spuneam, nimic nu stă în calea mea dacă vreau să fac o poză bună (sau mă rog).
După masă și după baie am mers la o petrecere, de fapt eu credeam că se servea masa și afară, dar ulterior am aflat că era o petrecere privată și că ceilalți colegi de autocar nu au fost primiți, încercaseră să meargă în grup. Cred că eu fiind una singură nu am bătut la ochi sau poate pentru că am mers cu atâta tupeu și direct la standul cu îngețată, iar după mi-am făcut poze cu timerul, deci eram ca la mine acasă. Când nu știi…..
Era petrecerea unei mari firme de alcool, veniseră la întrunire toți contabilii din India. Familiar, eu terminând Facultatea de Finanțe am desigur mulți prieteni și prietene contabili, deși nu pot spune că vorbim mereu pe aceeași limbă, ne înțelegem. Așa că am stat la vorbă și m-am retras în glorie când au început dansurile nu de alta dar a doua zi iar aveam trezirea pe la ora 6. Ne așteptau noi aventuri în autocarul Kerala Blog Express.

Am fost în #KeralaBlogExpress la invitația Biroului de Turism al Keralei, proiectul fiind sprijinit de Nikon România și de First Class Intl, o agenție boutique care realizează foarte multe programe frumoase, multe pentru SPA, vindecare, cunoaștere, pentru grupuri sau individual, în diferite destinații exotice și nu numai.

Follow Kerala Tourism on
Facebook, Twitter, Instagram
to get the latest updates about blog express