Top hotels in Kerala

30th March 2014

Laat ik mijn onkreukbaarheid vooropstellen, natuurlijk ben ik helemaal niet gevoelig voor cadeautjes, gratis sterke drank en een VIP-behandeling. Of misschien toch wel.

Voor de duidelijkheid dus, de accommodaties waar ik verbleef gedurende de blogtrip door Kerala, in India, waren allemaal op uitnodiging en daarmee gratis. Bij een aantal van de hotels werden we verwend met allerlei extraatjes.

Alle hotels vielen in de luxe categorie. Nu zal het vaak zo zijn dat een duurder hotel ook een betere kwaliteit en service levert. Vandaar dat ik de prijzen erbij heb gezet.

Deze zijn zoals op de websites van de hotels aangegeven voor een kamer o.b.v. een persoonsbezetting, in maart 2014. Waar een prijs in Rupees is aangegeven heb ik deze geconverteerd naar Euro’s met de koers per eind maart.

In volgorde van de reis:

Kovalam

Het Somatheeram is een resort hotel aan het strand bij het plaatsje  in het zuiden van Kerala, de kamers zijn individuele luxe bungalows, ’s nachts hoor je de branding van de zee.

Het eten is voornamelijk vegetarisch. Tevens heeft het, zoals de meeste luxe hotels in Kerala, een Ayurveda centrum.

 

IMG_3619-2-e1396163685445

Kollam

Quilon Beach Hotel, uitzicht op zee. Een prima hotel met een gym, maar niet bijzonder sfeervol. De airco in de gym werkte maar matig, wat betekende dat het ’s ochtends om zes uur al tropisch warm was.

Het eten was oké, maar niet fantastisch.

Kumarakom

Kumarakom Lake Resort: superdeluxe resort, ik had hier een bungalow met privé dippool. Het eten was goed, ’s avonds was er een zeer vermakelijke voorstelling van een lokaal bekende artiest.

Voor de snobs Prince Charles heeft hier onlangs zijn 65e verjaardag gevierd.

 

Alleppey

Lakes & Lagoons verblijf op een ‘houseboot’, dit is een verbouwde boot die vroeger gebruikt werden om rijst mee te transporteren. De boten hebben een beperkt aantal ensuite slaapkamers, tussen 2 – 5 per boot.

De bemanning zorgt voor het eten terwijl de boot vaart door de ‘backwaters’ van Kerala. ’s Nachts ligt de boot stil. Het personeel spreekt zeer beperkt Engels.

IMG_3966-e1396106201262

Thekkady

Aranya Nivas KTDC, dit hotel maakt onderdeel uit van de KTDC keten, een staatshotel. De kamers zijn ruim. Het eten is goed, maar zeker niet bijzonder.

Het hotel ligt in het Thekkady natuurpark, een toplocatie. Wat als nadeel heeft dat ’s avonds na 18.00 uur het hotel op slot gaat en apen voor ongewenst bezoek zorgen.

IMG_4236-e1396106620669

Kochi

Marriot Kochi Airport hotel een echt tophotel in de buurt van het vliegveld bij Kochi. De kamers waren supermodern, groot en zeer luxueus, met goede Wifi verbinding in de kamer. Het hotel heeft een mooi, groot zwembad.

Het avondeten is een speciale vermelding waard. Het was het beste wat ik gedurende de twee-en-halve week reis gehad heb.

Munnar

KTDC Tea County dit hotel is van de overheid, van dezelfde keten als het hotel in Thekkady. Mijn kamer had een mooi uitzicht op de berg. Het eten was goed, maar niet geweldig. Het hotel heeft betere tijden gezien, maar is de enige accommodatie in het betere segment in Munnar, dé theeregio van Kerala.

IMG_4453-1-e1396106876298

Wayanad

Vythiri Village zeer luxe en ruime kamer. Het restaurant en zwembad, beide met fantastisch uitzicht op het oerwoud, liggen 300 meter van de kamers af. Het hotel is nog niet af.

Het restaurant heeft als thema de Egyptische oudheid, wat op z’n minst bijzonder genoemd kan worden in de Indiaanse jungle.

 

Calicut:

Vasco Dagama beach resort: een hotel met een mooi restaurant en dicht bij het strand. Het zwembad is tamelijk ondiep en daardoor is het water lauw. De kamers zijn goed, maar niet bijzonder.

IMG_4941-e1396107591279

Malabar

Vivanta by Taj zeer luxe hotel met het beste Europees ontbijt van Kerala. Infinity pool en uitzicht op de rivier.

Goede kamers en goede gym met werkende apparatuur.

IMG_3632-e1396164602116

De reis door Kerala

De afgelegde route staat op de kaart hieronder. Klik op de afbeelding en op het vergrootglas om het beter te kunnen lezen.

De Keralablogexpress bus was van Princy Travels.

Kerala-blog-express-600x647

Follow Kerala Tourism on
Facebook, Twitter, Instagram
to get the latest updates about blog express